© Powered by SiteSpirit

 
logo.png

ArbeidsMediation

Conflicten kunnen ook voor duidelijkheid zorgen. Soms geeft het onrust, miscommunicatie of een hoger ziekteverzuim. In zo'n geval kan een mediation de weg openen voor een oplossing. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat 70% van de zieke werknemers niet ziek is maar boos. Belangrijke oorzaken van een arbeidsconflict kunnen onder meer zijn:


  • miscommunicatie
  • gebrek aan waardering
  • botsende karakters
  • tijdgebrek
  • onzekerheid

Hoe werkt het?

Wanneer je in een conflict verwikkeld bent, kan het verstandig zijn een mediator in te schakelen.
Edith is een neutrale, professionele bemiddelaar die medewerkers helpt om een oplossing te vinden voor hun conflict. Zij brengt jullie weer met elkaar in gesprek en begeleidt daarna de onderhandelingen tot en met het opstellen van een convenant/overeenkomst.
Een mediator is geen rechter of arbiter. Zij neemt geen beslissingen, jullie houden zelf de zeggenschap en de controle over de oplossing van het conflict. Daardoor kom je ook gemakkelijker op oplossingen waar beide partijen achter kunnen staan en bereik je een resultaat zonder verliezers en graven partijen zich niet in. Een mediation is daardoor sneller en goedkoper dan het voeren van juridische procedures. Mediationgesprekken zijn vertrouwelijk en altijd vrijwillig. Het doel van een mediation is een (schriftelijke) overeenkomst tussen de conflictpartijen te bereiken. © 2020 Edith Stouthamer Coaching & Mediation, Koninginneweg 11, Hilversum - Webdesign: Acanthis Communicatie